Fransk sjokoladekake (oppskrift)

Fant denne oppskriften på Manuelas fortryllende mat-blogg, og syns det så utrolig godt ut! Derfor tenkte jeg at jeg skulle dele denne oppskriften med dere. Dessuten syns jeg dere kan stikke innom bloggen hennes en tur, jeg garanterer inspirasjon! Oppskriften hennes finner du her, også med bilder som viser deg hvordan du kan gjøre det :-)

FRANSK SJOKOLADEKAKE

Oppskrift:
250g mørk sjokolade (70%)
225g smør
1dl sukker
2 ss fersk appelsinsaft (rett fra appelsin)
½  revet/raspet skall av en appelsin
5 egg
1 ss mel

Framgangsmåte:
Varm sjokolade, smør og sukker over varmt vannbad. Når det er smeltet lar du det bli litt avkjølt før du heller i appelsinsaften. Bland mel og revet/raspet appelsinskall med 5 egg som du har mikset litt først (ca.1 minutt) sammen med smeltet sjokolade. Ta en rund form, helst en som ikke har noen åpning, og smør den med smør og legg bakepapir i bunnen på den. Hell røra i formen, og sett den i en langpanne fylt med vann i ovnen i ca. 25-35 minutt på 180°. Når den er ferdig lar du den avkjøles og setter den så i kjøleskapet så den blir kald og litt stivere. Til slutt pyntes kaken med drysset melis.

Lykke til, og takk til Manuela for en supergod kakeoppskrift!


photo: Manuela

3 kommentarer

Jean Rose

28.sep.2010 kl.17:50

ååå nammenamm :o

Anniken

29.sep.2010 kl.16:55

Naam ^^,

Sorella

29.sep.2010 kl.20:57

Hmm, det här ska man kanske testa någon gång?

*trycker in sidan som favorit men glömmer säkert bort den i det hav av alla favoriter jag har*

Ser väldigt fint ut med mönstret på kakan - har inte sett det innan :).

Skriv en ny kommentar

hits